رياضي
چگونه امتحان رياضي را آسان کنيم؟
رياضي يکي از مهم ترين درس ها است و اهميت و ضرورت يادگيري آن به خصوص در اين زمان که دنيا به دنبال علوم و تکنولوژي است و تسلط بر آن ها مي تواند به بهتر شدن زندگي بشري کمک نمايد و يادگيري و نحوه ارائه آن يادگيري خيلي مهم است.
براي اينکه يک امتحان رياضي را به خوبي بدهيم بايد چه کار کنيم؟
1ـ نسبت به رياضي ديد مثبت تري پيدا کنيد. براي اين کار ليستي از کاربردهاي رياضي را در رشته هاي مختلف و امور جاري زندگي بنويسيد. مثلاً کاربرد رياضي در ساختمان سازي.
2ـ مطالبي که هنگام مطالعه مي خوانيد حتي فرمول ها و معادلات را به زبان رايج فارسي برگردانيد و سوالات امتحان را نيز به زبان رايج فارسي برگردانيد.
3ـ براي سريع حل کردن مسائل رياضي، تمرين کنيد و هنگام مطالعه وقت بگيريد که يک مساله در فلان موضوع را در چند دقيقه حل مي کنيد. هر چند عجله داشتن و شتاب زدگي توصيه نمي شود زيرا باعث اشتباه مي شود ولي سرعت عمل در جايي که شما متوجه راه حل شده ايد و آن را بلديد، در جلوگيري از کمبود وقت به شما کمک مي کند.
4ـ مساله را گام به گام حل نماييد. که باعث فهم خوب مساله و حدس راه حل هاي درست مي شود.
5ـ قبل از انجام محاسبات، مساله را تجزيه و تحليل کنيد و با جزئيات طرح کنيد.
6ـ برآوردي از پاسخ خود داشته باشيد، تا از مسير غلط رفتن، جلوگيري کند. مثلاً اين برآورد که اگر از اين راه حل بروم و به فلان جواب مي رسم و آيا واقعاً اين جواب مساله است.
7ـ از باز نمايي ذهني استفاده کنيد که باعث از بين رفتن وقفه ذهني مي شود. يعني تصوير مراحلي که مي خواهيد انجام دهيد، در ذهن خود آوريد و همچنين تصاوير ذهني مسائل مشابه را در ذهن خود بازسازي کنيد.
8ـ جوابي که داريد مي دهيد را مرتب وارسي کنيد که آيا مسير را درست مي رويد يا نه.
9ـ در هنگام مطالعه، تمرين ها را به صورت کتبي انجام دهيد و از اينکه مسائل را ذهني حل کنيد، بپرهيزيد، زيرا موجب اشتباه مي شود.
10ـ از اينکه در آخرين لحظه، جواب خود را تغيير دهيد بپرهيزيد. مگر اينکه 100% مطمئن باشد که جواب غلط داده ايد.
11ـ فرمول هاي رياضي را قبل از امتحان مرور کنيد و با شروع امتحان آن ها را در حاشيه برگه بنويسيد که هر وقت به آنها نياز داشتيد به راحتي در دسترس باشد. زيرا اگر در همان لحظه که مساله را مي خواهيد حل کنيد فرمول را بازيابي کنيد، احتمال اينکه اشتباهي پيش آيد، وجود دارد.
12ـ مسائل را مشابه مسائلي که قبلاً ياد گرفتيد و حل کرديد، در نظر بگيريد و همچنين شباهت هاي آن را با مسائل ديگر پيدا کنيد. اين امر موجب از بين رفتن استرس مي شود.
13ـ هنگام آمادگي براي امتحان مسائل زيادي را حل کنيد. از مثال ها و تمرين هاي کتاب غافل نشويد.
14ـ همه وقت خود را صرف چند مساله سخت نکنيد. ابتدا مسائل آسان را حل کنيد. اگر ديديد مساله اي سخت است از آن عبور کنيد و بعد از پاسخ به تمام مسائل به آن برگرديد.
15ـ در صورتي که در حل بعضي مسائل مشکل داريد قبل از امتحان از معلم خود کمک بخواهيد تا يک بار ديگر براي شما توضيح دهد.
16ـ اگر نمي دانيد از کجا شروع کنيد، سوال را دوباره بخوانيد.
17ـ مواظب اشتباهات پيش پا افتاده باشيد، زيرا هر چقدر که مسير را درست برويد ولي در يک محاسبه کوچک (جمع و تفريق) اشتباه کنيد، جواب شما غلط مي شود.
18ـ با اضطراب رياضي مقابله کنيد، زيرا اضطراب و منفي نگري نسبت به درس رياضي، باعث مي شود که در انجام پيدا کردن راه حل، انجام عمليات رياضي و توجه به اشتباهات پيش پا افتاده، سر در گم باشيد و دچار خطا گرديد.
19ـ جواب مساله را بعد از اتمام آن، آزمايش کنيد.
تعداد بازديد : 2342
تاریخ انتشار: جمعه 6 بهمن 1391 ساعت: 14:41
برچسب ها : نظر يادتون نره,